zaterdag 4 april 2015

Beste Paul,

Aan: Paul van der Lugt, rtv Utrecht

Goedenmiddag,

Ik moest zojuist een geval van onrechtmatig hergebruik constateren op uw website, afkomstig van onze website.
Bijgesloten een document waar beide artikelen onder elkaar staan, voor uw begrip. Met links etc.

Het gaat om een verslag van een verder vrij onbeduidend gesprek. Waar u niet bij was, maar waar u wel uit citeert. Ook de andere informatie in het bericht kunt u alleen van onze website hebben geplukt, daar die niet op een andere manier is verspreid door de gemeente Utrechtse Heuvelrug.  Die wel een persbericht verspreidde, maar daar citeert u dan weer niet uit.
Voorts vallen de formuleringen op, die zijn ook rechtstreeks van Hillridge geplukt, weliswaar ingekort en met hier en daar een lichte wijziging in woordgebruik.

Tegen betaling en in overleg mag u gerust informatie van onze website hergebruiken, echter zonder overleg, betaling, bronvermelding en hyperlinks komt dat neer op onrechtmatig hergebruik. Dat zult u begrijpen.

De bescheiden factuur gaat hierbij. Let wel, we hadden kortgeleden een soortgelijke zaak met Reed/Elsevier. Pas nadat Hillridge een IE-advocaat inschakelde vond Reed het verstandig te reageren, maar toen was de factuur gestegen tot het vijfvoudige.

Ik hoop dat u wijs genoeg bent niet dezelfde weg te bewandelen, ook omdat dat behalve geld ook veel tijd kost, tijd die wij liever aan de journalistiek besteden.

Met vriendelijke groet,
Anthon Keuchenius, Hillridge